Witajcie!
Przysłaliście mnóstwo zgłoszeń. Wybór był bardzo trudny, gdyż
zaskoczyliście nas swoją kreatywnością i rozmaitością propozycji. :)
Wybraliśmy przepis, który urzekł nasz zarówno formą jak i
składnikami, które zawierał – same naturalne produkty, bez dodatków słodzideł i
innych zastępników cukru. :)
Do wygrania była książka, której recenzję możecie znaleźć tutaj.
Nagroda w konkursie Słodko, smacznie i bez cukru od Edipresse Książki |
Laureatką konkursu została Monika Och za Trufle marchewkowe z
bakaliami. Przepis z pewnością przetestujemy! Poniżej znajdziecie zwycięski
przepis oraz zdjęcie nadesłane przez zwyciężczynię. :)
Trufle marchewkowe z bakaliami autorstwa Moniki Och
Monika Och - Trufle marchewkowe z bakaliami |
Składniki:
50 g - marchewka
50 g - migdały
2
łyżka - siemię lniane
30 g - orzechy włoskie
50 g - daktyle
1 łyżka - rodzynki
pół łyżeczka - cynamon
sól
3 łyżki - wiórki kokosowe
Wykonanie:
Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do
blendera i zmielić. Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10
minut. Odlać wodę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych
oczkach. Mąkę orzechową, przyprawy, daktyle i marchewkę
zblendować na klejącą masę. Dodać rodzynki. Z powstałej masy uformować trufle, obtoczyć w
wiórkach kokosowych i pokruszonym wafelku. Odstawić do lodówki żeby stężały i
zajadać.
Laureatce serdecznie gratulujemy i
prosimy o kontakt mailowy w celu przesłania nagrody. :)
Pozdrawiamy serdecznie,
Ania &
Piotrek
P.S. Niebawem kolejny konkurs na
naszym blogu – zaglądajcie i obserwujcie. :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz