wtorek, 23 maja 2017

Konkurs Słodko, smacznie i bez cukru - rozstrzygnięcie

Witajcie!

Przysłaliście mnóstwo zgłoszeń. Wybór był bardzo trudny, gdyż zaskoczyliście nas swoją kreatywnością i rozmaitością propozycji. :)

Wybraliśmy przepis, który urzekł nasz zarówno formą jak i składnikami, które zawierał – same naturalne produkty, bez dodatków słodzideł i innych zastępników cukru. :)
Do wygrania była książka, której recenzję możecie znaleźć tutaj.
Nagroda w konkursie Słodko, smacznie i bez cukru od Edipresse Książki


Laureatką konkursu została Monika Och za Trufle marchewkowe z bakaliami. Przepis z pewnością przetestujemy! Poniżej znajdziecie zwycięski przepis oraz zdjęcie nadesłane przez zwyciężczynię. :)

Trufle marchewkowe z bakaliami autorstwa Moniki Och
Monika Och - Trufle marchewkowe z bakaliami

Składniki:

50 g - marchewka
50 g - migdały
2 łyżka - siemię lniane
30 g - orzechy włoskie
50 g - daktyle
1 łyżka - rodzynki
pół łyżeczka - cynamon
sól
3 łyżki - wiórki kokosowe


Wykonanie:

Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do blendera i zmielić. Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10 minut. Odlać wodę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mąkę orzechową, przyprawy, daktyle i marchewkę zblendować na klejącą masę. Dodać rodzynki. Z powstałej masy uformować trufle, obtoczyć w wiórkach kokosowych i pokruszonym wafelku. Odstawić do lodówki żeby stężały i zajadać.


Laureatce serdecznie gratulujemy i prosimy o kontakt mailowy w celu przesłania nagrody. :)

Pozdrawiamy serdecznie,

Ania & Piotrek


P.S. Niebawem kolejny konkurs na naszym blogu – zaglądajcie i obserwujcie. :)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Drukuj w PDF

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...