tag:blogger.com,1999:blog-604695458918348071.post2261379870557346090..comments2024-03-28T08:24:41.623+01:00Comments on Okiem i Dłońmi - blog kulinarny: Włoska flaga na talerzuAnna (Kulinarne różności - okiem i dłońmi.) http://www.blogger.com/profile/09471206850693076537noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-604695458918348071.post-10677315788644603402022-08-02T23:45:01.738+02:002022-08-02T23:45:01.738+02:00lubie pomidorylubie pomidorydj Szczecinhttps://www.dje-wesele.pl/Szczecin/Dj-na-weselenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-604695458918348071.post-58283502538694823892014-09-28T19:34:15.595+02:002014-09-28T19:34:15.595+02:00Tak, tarty parmezan jest świetnym dodatkiem do teg...Tak, tarty parmezan jest świetnym dodatkiem do tego zestawu. :) Zwłaszcza do kremu z groszku. Ale do kremu z pomidorów też smakuje wyśmienicie. <br />Krem z pomidorów można zrobić też z dodatkiem soku z pieczenia papryk - nadaje delikatnego fajnego posmaku. Lub dodać do miksowanej porcji kawałek pieczonej papryki. Warto spróbować. :)<br />Również zupy krem uwielbiamy. Niebawem pojawi się nowa propozycja na blogu. :)<br />Pozdrawiamy.Anna (Kulinarne różności - okiem i dłońmi.) https://www.blogger.com/profile/09471206850693076537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-604695458918348071.post-14021429301101057062014-08-27T18:46:47.763+02:002014-08-27T18:46:47.763+02:00Typowa włoska zupa krem, którą mogę jeść o każdej ...Typowa włoska zupa krem, którą mogę jeść o każdej porze roku. Krem z pomidorów przyrządzam oczywiście na szybko z przecieru Pomidori, na bulionie z kaczej szyjki, z minimalną ilością marchwii (gdyż zupa jest za słodka :{) Krem z groszku wychodzi idealny, do ozdoby i do smaku dodaję 22% gęstej śmietany, dla mnie fajnym dodatkiem jest tarty parmezan. Polecam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08406283836410848821noreply@blogger.com